VI. InternetVers Fesztivál

A Hangraforgó internetes Szakmai Fórum, az OMart Kulturális Műhely, valamint a gyomaendrődi KKSZI Katona József Művelődési Központ 2013-ban megrendezik a VI. InternetVers Fesztivált énekelt és megzenésített versek előadói számára.

A rendezvény egyúttal három nagy magyar költő, Weöres Sándor 100., Határ Győző 99. és Gergely Ágnes 80. születési évfordulójára emlékezik.

A rendezők szándéka, hogy a fesztivál az Internet adta lehetőségeket felhasználva hirdesse az élő magyar költészetet, közvetlen kapcsolatot teremtsen a költők és a verseiket megzenésítő zenészek között.

Jelentkezés a fesztiválra:

Várják költők, dalszövegírók jelentkezését; küldjenek énekelhető verseket, hogy a fesztivál honlapján
közzétett írásaik forrásul szolgáljanak vállalkozó kedvű énekes-hangszeres muzsikusok számára.

Várják olyan szólisták és kisegyüttesek jelentkezését, akik arra vállalkoznak, hogy a fesztivál honlapján szereplő költők e célra felajánlott verseiből komponált dalaikat a költők és a közönség jelenlétében előadják.

Nevezési feltételek költők és dalszövegírók számára

Költők, dalszövegírók írásait és arcképét várják a következő email-címen: netversfeszt@gmail.com

A szervezők egy alkotótól – egyszeri küldéssel – maximum 10 vers beküldését várják, melyek felkerülnek a fesztivál honlapjára, a „Verselőszoba” oldalra. Ezekből egy háromtagú zsűri kiválasztja, mely művek kerülnek a „Versszalonba”. A pályázatra küldött anyagok lehetnek versek, dalszövegek – akár vegyesen is. A zenészeknek lehetőségük van a honlapon megjelent valamennyi írásból válogatni és dalt formálni. Bármelyik írásműre komponált és beküldött dal nyilvánosságot kap a honlapon, viszont a zenészek fesztiválra történő jelentkezését csak a Versszalonból választott és megzenésített versekből fogadják el.

A fesztivál szervezői színvonalas, a találkozó szellemiségének megfelelő írásokat szeretnének előnyben részesíteni, és a Versszalonba való beválogatással a zenészek figyelmébe ajánlani! Erről egy háromtagú irodalmi szakértői csoport dönt.
A felkért szakértők Elek Tibor József Attila-díjas irodalomtörténész, kritikus, a Bárka főszerkesztője, Farkas Wellmann Éva költő, kritikus, a BárkaOnline szerkesztője és Vass Tibor József Attila-díjas költő, képzőművész, a Spanyolnátha főszerkesztője.

A szervezőség fenntartja azt a jogát, hogy nem minden írást és hangfelvételt tesz közzé.

Beérkezési határidő:

2013. 01. 31. éjfél

További információ:

 

A bejegyzés kategóriája: Lehetőségek, pályázatok
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>