Hegedűs András

Egészségben, betegségben

Egy gyűrű mind felett.
Jutott az eszébe, és majdnem elröhögte magát a magasztos pillanatban. Szerencsére vissza tudta tartani, és nem botránkoztatta meg a násznépet – épp eléggé kínos volt, legalábbis az anyósa szerint, hogy tagadhatatlanul útban volt már a gyerek. De Sanyi szerette, és ő is a férfit, kit érdekelt, hogy mennyi extra-fodor kellett a ruhára?
Egy gyűrű kegyetlen.
Már megint késett. Mostanában gyakran előfordult, és a gyerek is mindig útban volt neki, zavarta. Menj ki játszani! – kiabált rá. Régebben. Mostanában már a kis Sanyi nem is ment oda hozzá. Ő pedig nem jött haza sokszor, csak éjfél után. Mert a kollégákkal még beültek egy-két fröccsre meló után. De érezte rajta, hogy nem csak fröccsöztek. Megsimogatta a hasát.
Egy a sötétbe zár.
Egyedül ült az ágyon, villanyt nem kapcsolt, nem akarta látni az órát. De az idő telt, a gyerekek kirepültek. Luca tavaly ment el kollégiumba, a kis Sanyi meg már évek óta Londonban robotolt. Nem tudta eldönteni, hogy ki örült jobban – a gyerekek, hogy megszabadultak apjuktól, vagy Sanyi, hogy végre nem kell látnia őket. Amikor Luca megszületett, azt mondta, bárcsak visszacsinálhatná az egészet.
El akarta hagyni. Az elmúlt húsz évben mindig voltak kurvái, de legalább addig békén hagyta. A látszatra azért ügyelt, és mindig adott haza annyit, hogy ő meg a gyerekek megéljenek. Ő nem is csinált mást egész életében, csak a háztartást vezette. És most az egyik nőjével komolyra fordult. Persze. Ő meg menjen isten hírével.
Óvatosan átlépte a testet. A vér már kezdett megalvadni. Nem számított a késre. De most olyan üresnek érezte magát. Játszani kezdett a karikagyűrűjével. Egész életét mellette töltötte, egészségben, betegségben, hűségben. Legalábbis ő hűséges volt. És most sem akarta elhagyni. Megkereste az altatóját, és töltött magának egy pohár vizet. Mert bilincs az egyetlen.

A bejegyzés kategóriája: Startkő
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>