Hegedüs András

Vizsgadrukk

Lehangolja az embert, ha a vizsga előtti napra a feladott anyag húsz százalékát olvasta csak el. Simon is érezte a szorítást a torkán, de tisztában volt azzal is, hogy a hátralévő négyszáz oldallal nem fog végezni reggelig. De Simon nem az a fajta ember volt, aki hamar kétségbe esik, bízott benne, hogy megtalálja a megoldást.
Ezért megreggelizett, megnézte az e-mailjeit, belépett a fészbukra, és tíz óra körül már neki is látott a készülésnek. Először húzott egy Crowley napi kártyát, ami rögtön meghozta a jókedvét: Korongok Tízes – Gazdagság. Ragyogó! Ma új tudással lesz gazdagabb, meg talán anyagilag is? Leugrott egy lottóért, hátha.
Miután hazaért folytatta a tanulást ebédig. Evés után elpilledt, fetrengett az ágyon, és megnézett egy részt a kedvenc sorozatából. Fél kettőkor ült vissza újra, és kezdte úgy érezni, ideje felpörögnie. Háromkor ismét kártyát vetett, egy Crowley-választással megnézte, mi történne abban az esetben, ha holnap inkább nem menne be vizsgázni. Az eredmény siralmas volt: Csalódás, Vereség és a végén a Nagy Arkánumból Az akasztott ember. Simon leizzadt. Holnap mindenképp vizsgáznia kell. De hogyan, ha nem tudja az anyagot?
Vacsora után levette a polcról egyik féltett kincsét. Eliphas Lévi: A magas mágia dogmája és rituáléja, talán ebben lesz valami megoldás. Persze nem talált benne semmit, amihez nem évek hosszú és fáradtságos tanulására lett volna szükség. Dühösen visszatette, ilyen alapon akár az anyagot is megtanulhatta volna! Mi van még itt? De occultaphilosophia Agrippától. Ez is csak filozofálgatás arról, hogy mire a mágus eljut arra a szintre, hogy aranyat tudjon csinálni, már nem is akar aranyat csinálni. Visszatette. Egy pillanatra elgondolkozott egy fekete könyvnél, aztán mégsem vette ki. A Necronomicon mégis csak durva lenne egy rohadt anatómia-vizsga miatt.
De akkor mit csináljon? Alig van vissza pár órája éjfélig, és akkor le akart feküdni, hogy legalább kipihenten érkezzen a kivégzőosztag elé. Fogott egy darab papírt, és csupa nagybetűvel ráírta, hogy:

SIKERÜL A VIZSGÁM
SIKERÜL A VIZSGÁM
SIKERÜL A VIZSGÁM

Összegyűrte, betette egy üvegpohárba, és meggyújtotta. De nem akart lángra kapni, csak szenesedett, füstölt, kialudt. Simon most már komolyan pánikba esett. Az Istenek nem fogadják el az áldozatát! Visszaült a könyv fölé, hogy még tanuljon pár órát lefekvés előtt, de hirtelen azon vette észre magát, hogy a neten olvas a homunkulusz-paradoxonról.
Elege volt. Lekapcsolta a gépet, megmosta a fogát, és lefeküdt. Elalvás előtt még betette a vaskos anatómiakönyvet a párnája alá.

A bejegyzés kategóriája: Startkő
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>