Petrovics Gabriella

Mantra

Zúg a fejem. Kint félhomály. Talán épp hajnalodik. Hangos zaj szűrődik be a félig nyitott ablakon. És fehér, tompa fények. A szobám üres. A távolban kopasz, apró termetű szerzetesek imádkoznak. Körülöttük sűrű, zöld növényzet. Ciklámen színű magnóliák.
Rajtuk és rajtam kívül nincs itt senki. Próbálok emlékezni. Öt hónapja mentél el. A tested akkor távozott, a lelked azóta is itt van. Érzem, hogy minden lépésem figyeled, óvod. Az ébredésem is te intézted. Bizonyára azt hitted, nem emlékszem semmire. A fejem erősen bevertem, vérzik. Lázas vagyok és gyenge. Felkelek ágyamból. Lépteim nehezek. Feléd indulok. Megkereslek.
A többiekkel is kedvedre játszol, direkt hagyod őket aludni. Velem valami célod van, ahogy nekem is veled. Meg kell mentenem téged saját magadtól. A múltkor nem sikerült, túl könnyen feladtad. Szemedből a lemondás sugárzott, hiába próbáltalak meggyőzni. Mások gyógyítására tetted fel az életed, miközben belehaltál. Sikerült beteljesíteni a célod? Adtál eleget, cserébe semmit sem kaptál. Megérte? Gyáva voltál. Nem küzdöttél. Ma is élhetnél, ha hallgattál volna rám és nem lettél volna olyan makacs. Ugyanezt játszod most is.
Nem hittél a nyugati orvoslásban, pedig segítettek volna rajtad. Műtét. Gyógyszerek. Terápia. Rák. Kimondom ezeket a szavakat és megrémít messzeséged. Kimért és rideg vagy. Ki tudott volna rád hatni? Dühös vagyok. Fáradt vagyok. Meg akarlak érteni, de nem tudlak. Idegcsigázó minden mondatod.
Valahol olvastam, hogy az angyalok mind nagyok, erősek és férfiak.
Nem vagy angyal.
Ébredj fel végre!

A bejegyzés kategóriája: Startkő
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Petrovics Gabriella bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. Gyulai Katalin hozzászólása:

  Kitűnő írás egy kitűnő szerzőtől.
  Egyszerre megindító és gyönyörű.
  Persze egyben elgondolkodtató is.
  Mindannyiunknak van ilyen vagy hasonló emléke.
  Ez egy csodálatos megfogalmazása.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>